مزاجشناسی و تاثیر مکملهای ارگانیک برای نشاط و سلامتی
تأثیر طب سنتی ایرانی را نمیتوان بر درمان مشکلات گوارشی انکار کرد. استفاده از گیاهان دارویی تأثیر مستقیمی بر عملکرد سیستمهای مهم بدن مانند دستگاه گوارش دارد؛ اما قبل از مراجعه به عطاری باید مزاج شما مشخص شود تا بتوانید درمان مخصوص خودتان را بگیرید. برای درک بهتر ارتباط بین مزاجشناسی و مکملهای ارگانیک، شما باید ابتدا مزاج خودتان را بشناسید.
مزاجشناسی چیست و چند نوع مزاج داریم؟
در طب سنتی شناخت ویژگیهای بنیادین جسم و روح انسان را در قالب چهار کیفیت توصیف میکنند. با توجه به تحقیقات انجام شده در طب سنتی، هر کس ممکن است یکی از مزاجهای گرم، سرد، خشک یا تر را داشته باشد. بعضی افراد نیز مزاجهای ترکیبی دارند. عواملی مانند ژنتیک، محیط و سبک زندگی میتوانند بر مزاج اولیه فرد تأثیر داشته باشند. جزئیات مزاجهای گوناگون را در این قسمت مورد بررسی قرار میدهیم.
مزاج خشک
افرادی که مزاج خشک دارند بیشتر به ضعف گوارش و افسردگی دچار میشوند. این افراد اغلب مشکلات خواب دارند، کمتر هیجانی میشوند و صبور و آرام هستند. پوست این افراد معمولاً خنک است و تمایل زیادی به حرکت و فعالیت ندارند. این افراد علاقه زیادی به غذاهای گرم دارند.
مزاج تر
افرادی که مزاج تر دارند خوشخلق هستند، بدن چاقی دارند، پوست آنها نرم و مرطوب است و اغلب دچار مشکلاتی مانند ورم و نفخ معده میشوند. این افراد معمولاً افزایش وزن دارند و برای برقراری ارتباط با دیگران به مشکل بر نمیخورند.
مزاج گرم
مزاج گرم باعث میشود فرد پر انرژی باشد و زود عصبانی شود. افرادی که مزاج گرم دارند، دچار مشکلاتی مانند خشکی پوست، گرمازدگی و التهاب میشوند. این افراد به خوراکیهای خنک مانند کاهو و خیار علاقه دارند.
مزاج خشک
یکی از شایعترین مزاجها، مزاج خشک است که مشکلاتی مانند یبوست، کمآبی بدن و خشکی مفاصل را به همراه دارد. افرادی که مزاج خشک دارند به تغییرات رطوبت حساس هستند، پوست خشکی دارند و بعضی مواقع رفتارهای تنشآمیز از خود نشان میدهند، اما در واقع این افراد تیزهوش هستند و تمرکز بالایی دارند.
مزاجشناسی و مکملهای ارگانیک
بعد از شناخت انواع مزاجهای مختلف، وقت آن رسیده تا بدانید چه مکملهایی برای درمان مشکلات گوارشی و مزاجی مناسب هستند. بدون شک مکملهای طبیعی ارگانیک که توسط پزشکان سنتی تجویز میشوند، تأثیر فوقالعادهای دارند و باعث افزایش نشاط و بهبود سلامتی میشوند.
خوراکیهای ارگانیک برای مزاج سرد و تر
افرادی که مزاج سرد و تر دارند با عنوان افراد بلغمی در طب سنتی شناخته میشوند. این افراد معمولاً دچار بیماریهایی مانند دیابت میشوند، بنابراین بهتر است از غذاهای سرد و مرطوب پرهیز کنند و بهجای خوردن ماست یا لبنیات از مکملهایی مانند دارچین و زنجبیل استفاده نمایند. این افراد اغلب دچار ریزش مو میشوند و میتوانند با مصرف روغن بابونه، روغن گل ختمی یا روغن مار مشکلات مربوط به پوست و موی خود را حل کنند.
خوراکیهای ارگانیک برای مزاج سرد و خشک
توصیه میشود افرادی که لاغری شدید دارند و مشکلات گوارشی را تجربه میکنند بهخاطر جلوگیری از استرس و اضطراب بالا، غذاهای گرم و مرطوب مانند بادام، عسل، کنجد سفید، دمنوش میوه سیب، کره بادامزمینی، عصاره زعفران و روغنزیتون بکر ارگانیک استفاده نمایند.
خوراکیهای ارگانیک برای مزاج گرم و تر
این افراد باید از خوردن خوراکیهای شیرین و پرچرب اجتناب کنند و از غذاهای معتدل استفاده نمایند.
خوراکیهای ارگانیک برای مزاج گرم و خشک
افرادی که مزاج گرم و خشک دارند، صفراوی هستند و بهتر است مصرف غذاهای گرم را کاهش دهند. این افراد باید از خوراکیهای خنک مانند خیار، کاهو و مایعات طبیعی استفاده نمایند، زیرا خطر افزایش ابتلا به دیابت نوع 2 در این افراد زیاد است. مصرف سرکه سیب طبیعی، آبلیموی طبیعی، سویق سنجد، سویق گندم و برنج برای این افراد توصیه میشود.
کلام پایانی
در این نوشتار درباره تأثیر طب سنتی و مکملهای طبیعی در درمان مشکلات گوارشی و مزاجی صحبت کردیم. هر کس با توجه به علم مزاجشناسی و مکملهای ارگانیک باید از خوراکیها و غذاهای مخصوص به طبع و مزاج خود استفاده کند. در صورت نیاز به مشاوره مزاجشناسی، میتوانید در بخش خدمات، فرم مشاوره مزاجشناسی ما را تکمیل کنید و محصولات مورد نیاز خود را بر اساس مزاجی که دارید، از سایت سفارش دهید.